Kompatibilní pro kávovary značek: ASTORIA, CASADIO, CONTI, ELEKTRA, FRACINO, KEES VAN DER WESTEN, MAGISTER, MARZOCCO, NUOVA SIMONELLI, PAVONI, PROMAC, RANCILIO, SLAYER, SYNESSO, VICTORIA ARDUINO
pro skupiny typu E61: ASCASO, BEZZERA, BFC, BIANCHI, BRASILIA, DID, ECM, EXPOBAR, FAEMA, FIORENZATO, GRIMAC, IBERITAL, LA NUOVA ERA, LA SCALA, ORCHESTRALE, QUALITYESPRESSO, ROCKET, ROYAL, SAB ITALIA, SANREMO, VFA, VIBIEMME, WEGA
Lem: Ø 70 mm (B70)
Výška: 26.5 mm (H26.5)
Tělo: Ø 60 mm na Ø 58 mm tamper
Průměr: vnější Ø 60.5 mm
Tvar: komolý kužel s konkrétním rohovým zaoblením
Tvar byl vytvořen společností I.M.S. pro získání správného poměru mezi základnou a výškou puku kávy ve vztahu ke kapacitě objemu kávy. Spodní část filtru má tvar komolého kužele. Prostřední část je připojena k horní části těla pomocí specifického zaoblení rohů. Tento tvar byl navržen pro využití maxima extrakce z celého kávového puku, a usnadňuje jeho vysušení a vyklepnutí.
Perforace:
I.M.S. perforace je exkluzivní a patentovaná
Perforovaná plocha: Ø 44 mm
Oblast optimalizována ve vztahu k tvaru filtru.
Počet jamek: 641 Micro rozteč precizní (M)
Počet a rozložení otvorů jsou určeny pro vyrovnání dodávky vody ve vztahu k výšce a tvaru filtru a perforované oblasti.
Průměr otvoru: 0.30 mm
Tvar otvoru: kruhová část s kónickým průřezem.
Přesnost perforace: Relaminovaný a zkalibrovaný.
Finální úprava je prováděna několika způsoby:
V bubnu: Mokrý vibrofinishing s keramickými vložkami a sušením v komoře.
Moření: Pasivace a příprava materiálu.
Elektrolytické: Hladký nepřilnavý povrch s bezkonkurenčními nekontaminujícími chuťovými vlastnostmi.